Ben jij geschikt als haardonor?

Het haar moet minimaal 30cm lang zijn (langer heel graag).

Onbehandeld, geverfd en gepermanent mag allemaal,

Haren in laagjes geknipt geen probleem.

Grijs haar heel graag.

 

Het haar moet minimaal 30cm lang zijn (los, in een staart) en samengebonden in een staart of vlecht, met twee elastieken. Het haar mag niet door de war raken. Dan wordt het onbruikbaar. Waarom vanaf 25cm? Omdat wij vanaf die lengte kunnen knopen, en wij maken er simpelweg korte pruikjes van. Langer dan 25cm mag natuurlijk altijd, graag zelfs!!!
Misschien heb je in het verleden je haren afgeknipt en mee naar huis genomen. Je denkt, wat moet ik er mee? Gooi het haar niet weg, maar doneer het haar.

Bij JoannaHairstyling kun je al het haar doneren. Al is het in laagjes geknipt en ook als het geverfd of gepermanent is. Is je haar behandeld met henna dan kun je het ook doneren. Vermeld dat er alleen even bij, want haar met henna erin moet een speciale behandeling hebben.

 

Haar doneren zonder te knippen.

Wat nieuw is, is dat het haar uit de borstel ook gedoneerd kan worden. Hoe werkt dat?

Je meet je haar van de kruin tot aan de punten. Is dit langer dan 40cm dan kan het haar gebruikt worden. Je borstelt je haren. Het haar wat in de borstel zit haal je eruit en bewaar je in een papieren zakje of doosje. Het haar zit natuurlijk wel in de war, maar vanaf 40cm zijn we bereid het haar recht te leggen. Zo doneer je de volle lengte voor pruiken met echt lang haar. Een jaar lang borstelen levert nogal gauw genoeg op voor een haarwerk. Heb je grijs of wit haar, dan mag je het haar al vanaf 15cm doneren vanuit de borstel. Spaar een langere tijd (bijvoorbeeld een jaar lang), kleine hoeveelheden zijn helaas niet bruikbaar.